Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stroge kontrole brzine i alkotestiranje: Vozači, budite oprezni ako vozite u Srbiju

Preuzmite sliku

Saobraćajna policija MUP-a Srbije otkrila je u međunarodnoj akciji kontrole brzine više od 5.000 prekršaja za samo dva dana, potvrdio je u srijedu visoki policijski službenik u Beogradu i najavio stroge saobraćajne kontrole tokom predstojećeg Beer festa koji u Beogradu okupi i hiljade posjetitelja iz regije.

“Pojačane kontrole tokom ljeta u kombinaciji s kampanjama daju rezultate”, rekao je zamjenik načelnika Uprave prometne policije MUP-a Srbije Boban Milinković za javni tv-servis (RTS).

U Srbiji je u toku međunarodna akcija u kojoj učestvuje 29 država članica Mreže saobraćajnih policija Evrope (TISPOL), a Milinković je ukazao kako je “očigledno da veliki broj vozača nije pratio medije” i ne zna za tu akciju “ili jednostavno smatraju da se to na njih ne odnosi”

“Otkriveno je gotovo 5.000 prekršaja za prva dva dana”, rekao je Milenković i najavio da se akcija nastavlja do nedjelje 18. avgusta, te da će na cestama i autocestama saobraćajna policija kontrolisati brzinu ručnim radarima, radarima u sistemima video-nadzor te uređajima za mjerenje brzine u takozvanim “presretačima” na autocestama.

Milenković je istaknuo i da je za četiri godine postotak nesreća u kojima su učestvovali vozači pod utjecajem alkohola smanjen s 15,4 na 13 posto, što je “oko 200 saobraćajnih nesreća manje godišnje”.

Visoki dužnosnik MUP-a Srbije najavio je da će srbijanska saobraćajna policija pojačano kontrolisati i učesnike u saobraćaju tokom predstojećeg “Beer festa”, od 15. do 19. avgusta, koji u Beogradu svake godine bogatim muzičkim programom i brojnim besplatnim koncertima okupi više hiljada posjetitelja iz regije, prenosi Hina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,