Četvrtak, 25. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stravična nesreća: Bračni par poginuo nakon što je njihov auto udario voz

Preuzmite sliku

U stravičnoj nesreći koja se dogodila oko podne u Donjem Zvečaju kod Duge Rese, u Hrvatskoj, poginule su dvije osobe.

Pod još nerazjašnjenim okolnostima došlo je do sudara voza i automobila. Stradali su putnici iz automobila. Iz policije su rekli da je u toku uviđaj te da će više informacija biti poznato kasnije, prenosi Index.

Prema informacijama s mjesta događaja, koje donosi Kaportal, prije udara čula se glasna sirena iz lokomotive, a nakon udara zvukovi kočenja i struganja. Teretni voz uspio se zaustaviti tek 200 metara dalje, a s njime i vozilo koje je gurao. Ekipa hitne medicinske službe i vatrogasci koji su ubrzo stigli, nažalost, nisu bili od pomoći, jer su ozljede na unesrećenima bile preteške.

Radio Mrežnica piše kako o snazi udara voza u auto dovoljno govori podatak da je automobil odguran nekih 300-ak metara dalje od samog mjesta prijelaza, u smjeru Generalskog Stola.

“Slika na mjestu nesreće je stravična, automobil je u potpunosti smrskan, a nesretnim ljudima nije bilo spasa. Identitet stradalih nije još poznat”, dodaju iz RM-a.

Također saznaju kako je stradao mlađi bračni par iz Karlovca u tridesetim godinamakoji u vikend naselju Osor imaju vikendicu, a kupili su je nedavno, prije mjesec ili dva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje