Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šta se dosad zna o Haraldu Kopitzu koji je noćas u Zagrebu ubio svoje troje djece?

Preuzmite sliku

Harald Kopitz je Austrijanac iz Beča koji je živio i u Zagrebu. U Zagrebu je imao i kompanije, a tokom svoje karijere radio je za više velikih kompanija kao konsultant i pregovarač. Većinom se bavio finansijama.

Kako se može naći na webu, radio je 13 godina kao član Upravnog odbora te 5 godina kao voditelj međunarodnog marketinga i razvoja poslovanja u regiji CEE u poduzeću VB Leasing, 7 godina je radio na voditeljskim pozicijama u poduzeću Robert Bosch AG, s fokusom na razvoj marketinga. Radio je i u kompanijama Alcatel Austria te AKG Acoustics.

Titulu magistra poslovne administracije (MBA), s fokusom na poslovno upravljanje i vodstvo, stekao je na univerzitetu Donau-Universität Krems.

  • Kako je napisao u oproštajnoj poruci na Facebooku, zadnjih godinu i pol poslovno mu nije išlo. Napisao je da mu ništa nije uspijevalo te da je ostao bez novca.

    Iz poruke se može vidjeti da je rastavljen te da ima curu, a u jednom od prijašnjih statusa spominjao je i zaručnicu.

    S Dajanom je imao troje djece koja su s njim provodila vikend. Na društvenim mrežama često je objavljivao slike svoje djece.

    Prije par godina jedva je preživio

    U proljeće ove godine objavio je kako slavi drugi prvi rođendan. Napisao je da je pet sedmica proveo u bolnici i da je bio vrlo blizu smrti te da je naučio ko su mu pravi prijatelji i partneri, a ko se samo pretvarao.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje