Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Stefanović o optužbama: Dijana Hrkalović bila na odmoru u Izraelu sa vođom kavačkog klana

Preuzmite sliku

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Dijana Hrkalović iznijela bujicu laži o njemu, tvrdeći da je ona bila na odmoru u Izraelu sa jednim od vođa kavačkog klana.

Stefanović je u video izjavi koju je Ministarstvo odbrane proslijedilo medijima jer nisu mogli da postave na Jutjub kanal najprije rekao da više od godinu dana odgovara na „svaku laž“ koja se pojavi u javnosti u vezi s njim, ali i kao udar na državu.

„Ali sam se danas prije svega obratio vama jer želim da raskrinkam svaku laž koja je u posljednjem periodu izgovorena na moj račun i koju akteri tih mafijaško-medijskih hobotnica ne mogu konzstentno da izgovore“, naveo je Stefanović, piše Danas.

Vezano | Dijana Hrkalović: Stefanović je prisluškivao Vučića i štitio Belivukov klan 

Podsjetimo, Hrkalović, koja se dovodi u vezu sa kriminalnim grupama Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, izjavila je da ju je Stefanović, koji je tada bio ministar policije a ona državna sekretarka, psihički maltretirao i da je vrijeme da preuzme odgovornost za djela za koja nju tereti Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Prema njenim riječima, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića štitio je lično Nebojša Stefanović.

On je u izjavi javnosti naveo da ne želi da njegovo ime niko provlači kroz blato i da ga dovode u vezu sa kriminalncima i sa bilo kakvim krivičnim djelima.

„Niti sam kriminalac, niti sam izvršio neko krivično djelo. A pogotovo nisam zavjerenik protiv predsjednika Vučića, čovjeka koga podržavam preko 20 godina“, rekao je Stefanović.

Naveo je da je jedan od aktera advokat okrivljenih koji se pojavljuje u procesima i televizijskim emisijama i koji je jedan od onih koji okestriraju kampanju protiv onih koji se suprostavaljaju njegovim biznis interesima, te da se radi o Vladimiru Đukanoviću.

Stefanović je rekao da Đukanović vrši ogroman uticaj na državne institucije, da je istupao javno govoreći protiv onog što je govorio predsjednik Vučić.

„Đukanović u televizijske emisije dolazi kao politički funkcioner koji to vrijeme koristi da bi branio svoje biznis interese. Naravno, njegov pritisak je veći jer direktno utiče na izbor sudija i vrši pritisak na sudstvo“, rekao je Stefanović, tvrdeći da kad Đukanović kaže da ste krivi vi ste krivi, i obrnuto.

Što se tiče Hrkalović, Stefanović je izjavio da je ona iznijela bujicu laži o njemu, kao i da je mijenjala svoj stav kako je njoj odgovaralo.

„Krucijalna stvar u postupku koji se vodi protiv Hrkalović je predmet nedostavljanja poruka tužiocu nakon vještačenja telefona Veljka Belivuka, u tim porukama se on dopisuje sa jednim visoko pozicioniranim službenikom koji je u to vrijeme bio u intimnim odnosima sa Dijanom Hrkalović“, naveo je Stefanović i zatražio od suda da objavi sve te poruke.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje