Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stanivuković: Ovo je posljednja godina Dodikove vladavine

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković je u intervjuu za beogradski “Kurir” govorio o situaciji u RS-u i Bosni i Hercegovini kao i o svom najvećem političkom suparniku Miloradu Dodiku.

Stanivuković je siguran da je ovo posljednja godina Dodikove vladavine u RS-u te da je on spreman da dođe na Dodikovo mjesto i promijeni situaciju u cijeloj RS.

Jasno je da taj čovjek ulazi u posljednju godinu svoje vladavine i da će na isti način proći i na sljedećim izborima.

Suština su promjene u cijeloj Republici Srpskoj, slom jednog ovakvog režima i pad kriminala i korupcije građenih 20 godina”, kaže gradonačelnik Banje Luke.

Stanivuković je podsjetio da se odrekao svoje plate zbog naroda kao i da je pod njegovim vodstvom u Banjoj Luci do sada ušteđeno više od pola miliona KM na platama i više od 160.000 KM na službenim telefonima i putovanjima u odnosu na prethodne godine.

Na pitanje novinara u kakvim je odnosima sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Stanivuković je odgovorio da cijeni njegove napore koje čini za RS i da su odnosi odlični i prijateljski.

To pokazuju i činjenice da je iz Srbije u RS stigla podrška od 80 miliona eura, kao i da je Banja Luka za Dan grada dobila podršku od tri miliona eura za kapitalne projekte. To naš narod i ja kao gradonačelnik znamo da cijenimo i poštujemo – poručio je Stanivuković, prenosi Tanjug.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje