Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stan strave u Hrvatskoj: Izbo starijeg brata pa se bacio s balkona, na istom mjestu je ranije ubio i majku

Preuzmite sliku

Muškarac (42) ubio je brata (44), a potom i sebe skokom s balkona na 2. spratu zgrade.

Par sati nakon tragedije, zagrebački vatrogasci stigli su na mjesto zločina kako bi iz dvorišnog dijela zgrade izvukli tijelo muškarca.

Policija je danas izvijestila kako nisu sigurni kad je 42-godišnjak ubio brata. Postoji mogućnost da ga je ubio dan ili dva ranije da bi se u petak bacio s balkona i tako počinio samoubistvo.

– Između 16. i 18. septembra, od 7 do 15 sati na Trnju u Ulici Vladimira Ruždjaka, 42-godišnjak je u stanu oštrim predmetom usmrtio 44-godišnjaka, a nakon čega je 18. septembra počinio samoubistvo skakanjem s visine. Tijela su prevezena na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Očevid je uz stručnu pomoć ekipe za očevide obavila zamjenica Županijskog državnog odvjetnika – izvijestila je zagrebačka policija.

Isti muškarac koji je u petak ubio brata, u februaru 2014. godine nožem je u stanu ubio majku. Zločin je otkriven tek sljedeći dan kad je brat ubice došao u stan, zabrinut jer se on i majka nisu javljali. Međutim tada se nakon ubistva nagodio za kaznu od šest godina zatvora jer je bio smanjeno ubrojiv. 

– Ja sam bila u apsolutnom šoku kad su ga pustili. Nisam mogla vjerovati kakvo je to pravosuđe koje pusti čovjeka nakon što zakolje svoju mamu. Strašno, ali ne čudi me što je ubio i brata, ne znam samo šta je radio kod njega – kaže jedna od šokiranih komšinica.

Pušten je na slobodu prošle godine i brat kojeg je ubio mu je bio skrbnik jer je proglašen neubrojivim. Sud je presudio da se vrati živjeti s bratom u stan u kojem je ubio majku. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,