Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Srpski policajci na GP Jarinje predali uniforme i napustili službu

Preuzmite sliku

Srpski policajci koji su u okviru kosovskih institucija radili na graničnom prelazu Jarinje predali su maloprije uniforme i izašli iz službe. Kako javlja dopisnik Kosovo online sa Jarinja, 70 srpskih službenika stiglo je oko 16 sati na granični prelaz Jarinje zajedno, a zatim su predali uniforme i ostavke.

Istovremeno to su uradili svi pogranični službenici i policajci, a kako smo vidjeli na licu mjesta među onima koji su dali ostavke na dužnost bilo je i predstavnika bošnjačke nacionalne manjine, piše Kosovo online.

Ovaj potez usljedio je nakon istog čina koji su nešto ranije danas napravili i policajci iz svih policijskih jedinica na sjeveru Kosova, koji su takođe izašli iz kosovskih institucija.

Lider Srpske liste Goran Rakić poručio je danas sa velikog narodnog skupa u Sjevernoj Mitrovici da Srbi ostavkama brane Briselski sporazum i međunarodno pravo. Naveo je da su Kurti i Vjosa Osmani desetinu puta ponovili da za njih ne postoji Briselski sporazum i da neće biti ZSO čime su, kako je naveo, praktično poništili Briselske sporazume i “pljunuli u lice” EU, koja je bila garant da Srbi neće biti prevareni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje