Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Srpska policija istražuje slučaj sa mokrim policijskim čarapama

Preuzmite sliku

Služba unutrašnje kontrole MUP-a Srbije podnijela je prijave protiv dva službenika iz sektora za finansije zbog nepravilnosti prilikom nabavke borbene obuće.

Slučaj je preuzelo tužilaštvo, koje će ispitati eventualne malverzacije prilikom nabavke policijske opreme. Kako saznajemo, prijave su uslijedile nakon naloga ministra policije Nebojše Stefanovića da se provjere informacije koje je dobio od Sindikata srpske policije o sumnjivom kvalitetu obuće, javlja Alo.

Kao dokaz da obuća ne odgovara deklaraciji, Sindikat srpske policije je javnosti dostavio i snimak jednog policajca, koji na terenu izuva službenu obuću i cijedi natopljene čarape. Naime, sindikalci iz policije navode da oprema nije u skladu sa propisima i da ne odgovara namjeni. “Kako smo utvrdili sa deklaracije za obuću, kontrolu je radili firma „Alpha Control“ DOO. Uputili smo pismo njihovom direktoru, koji nam je odgovorio da ta ustanova uopšte nije vršila kontrolu navedene obuće. Mogu da kažem da je došlo do falsifikovanja deklarativnog lista koji se nalazi u kutiji sa obućom”, rekao je Lazar Ranitović, predsjednik Sindikata srpske policije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,