Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Srpska influencerica javno izvrijeđala dostavljača, po imenu Muzafer zaključila da je migrant

Preuzmite sliku

Ako koristite Twitter, teško da vas je posljednja dva dana zaobišla priča o Muzafaru i srpskoj influencerici Leni, koja je javno izvrijeđala dostavljača i dostavnu službu hrane.

Lena je na svom Instagramu objavila screenshot svoje narudžbe na jednoj aplikaciji za dostavu hrane, a kada je vidjela da će joj hranu donijeti Muzafar, potpuno je poludjela. Lena je na osnovu imena dostavljača zaključila da se radi o migrantu, da je nelegalno zaposlen, da uzima posao poštenim Srbima itd.

Lena je u svojoj rasističkoj objavi izvrijeđala i restoran iz kog je naručila hranu, i aplikaciju, i dostavljača Muzafara.

“Ovako ja naručim hranu od smrdljivog restorana hranu i oni mi pošalju Muzafara kao dostavljača! Migranta znači! Da dolazi na moju kućnu adresu neko ko nema ni regularno državljanstvo ni ličnu iskaznicu! Niti znaju ko je, niti šta je! Zadnji put i nikad više! Pored toliko naših vrijednih ljudi, koje vjerovatno otpustite, vi zapošljavate ilegalne migrante. Bravo”, napisala je.

Sve na osnovu imena dostavljača.

U sljedećem Instagram storyju Lena je otišla korak dalje i pozvala samoprozvanu “narodnu patrolu” (skupinu desničara koja, prema navodima srpskih medija, maltretira migrante u Srbiji), da se i oni uključe u rješavanje njezinog problema. Lena se javila službi za dostavu hrane u želji da joj je donese drugi dostavljač, što su oni odbili. Na kraju je ostala bez narudžbe i sve to podijelila na Instagramu.

Ekipa na Twitteru već dva dana priča o rasizmu influencerice koja ima 20-ak hiljada pratitelja, a nepoznati Muzafar dobio je brojne komplimente ljudi kojima je prije dostavljao hranu.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,