Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Srbijanski političar krije nekadašnju Plejboj zečicu i misicu koja je na Interpolovoj listi

Preuzmite sliku

Tošić je pobjegla iz kućnog pritvora prije nego je dobila poziv na izdržavanje kazne od dvije i po godine zatvora zbog pomaganja u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 2006. godine u Lukavici

Nekadašnja Plejboj zečica i bivša misica Slobodanka Boba Tošić krije se u Srbiji. Ona je osuđena u Bosni i Hercegovini i njeno ime se godinama nalazi na potjernici Interpola, a kako prenosi srbijanski mediji, nju krije tamošnji političar Žika Gojković.

Tošić je pobjegla iz kućnog pritvora prije nego je dobila poziv na izdržavanje kazne od dvije i po godine zatvora zbog pomaganja u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 2006. godine u Lukavici.

Sumnjiči se da je namamila Ždrala u zamku

Zapravo je zapletena priča o tome kako se Slobodanka Tošić upoznala sa Ždralom i Darkom Elezom, nedavno osuđenim kriminalcem u Bosni i Hercegovini. Navodno je Slobodanka, odlazeći u posjetu dedi, upoznala Ždrala.

U to vrijeme Elez i Ždrale su se upoznali u zatvoru, a po izlasku na slobodu formirali dvije krimi-grupe na prostoru Istočnog Sarajeva. Bavili su se krađama i razbojništvima, ali i otmicama, ubistvima. Ubrzo je došlo do razdora između njih. I dok su neki govorili da je zbog novca, moći i uticaja, neki su tvrdili da je Slobodanke imala značajan udio.

 • Kako piše “nova.rs”, Slobodanka je 2006. godine zamolila Ždrala da je odveze kod drugarice po skripte, a kada su došli, dvije osobe su otvorile vatru na automobil u kojem je ostao Ždrale. On je vidio Slobodanku kako rukom prekriva usta, a preživio je jer se jednom od napadača zaglavila puška. Slobodanka je optužena da je po nagovoru Darka Eleza namamila Ždrala u zamku.

  Nije se čulo za nju otkako je u bijegu

  Za nju se nije mnogo čulo otkako je u bijegu, a sada su se pojavile informacije da se krije kod srbijanskog političara Žike Gojkovića.

 • – Niti je krijem, niti sam u vezi sa Slobodankom Tošić. Znam da ćete izbaciti neke fotografije koje to treba da ilustruju. Sa njom i njenom sestrom i majkom sam se nedavno vidio samo jednom, jer su me zvali više puta da mi se izvine zbog neprijatnosti za koje one nisu krive. Razmišljao sam da li da odem i otišao sam na taj sastanak. Ona nikad nije koristila moj stan. Svi znaju da sam porodičan čovek da nikada nisam izlazio na splavove. Nikada nisam bio u društvu sa kriminalcima – rekao je Gojković za “Blic”.

  Video pogledajte OVDJE.

  Međutim video koji je objavila “nova.rs” pokazuje stambenu zgradu na Voždovcu, a nekada zajedno, nekada odvojeno iz nje izlaze Tošić i Gojković.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje