Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Zatražene zatvorske kazne za organizaciju zabave u centru Beograda

Preuzmite sliku

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je danas zatvorske kazne od po šest mjeseci za organizatore zabave održane 13. februara uz prisustvo više od 700 ljudi, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno, Tužilaštvo je podnijelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni prijedlog protiv L.D. i G.M. zbog opravdane sumnje da su učinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i sudu predložilo da im izrekne kazne zatvora u trajanju od po šest mjeseci, a optuženom G.M. i mjeru bezbjednosti zabrana vršenja poziva, djelatnosti i dužnosti u trajanju od pet godina.

Takođe, nakon preduzetih dokaznih radnji, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je rješenjem odbacilo navedenu krivičnu prijavu protiv osumnjičenog F.A. jer je utvrdilo da ne postoje osnovi sumnje da je učinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Inače, L.D. i G.M. su negirali krivicu, a nakon saslušanja određen im je pritvor, dok je F.A. pušten na slobodu.

Komunalna milicija je u saradnji sa policijskim službenicima 13. februara oko 22.30 časova u klubu Musk machine na Tašmajdanu zatekla više od 700 gostiju i pored zabrane rada ugostiteljskim objektima nakon 20 časova i dok je na snazi zabrana većih okupljanja, što su mjere preduzete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa u Srbiji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,