Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Veliki protest muzičara, fotografa, ugostitelja i frizera ispred Skupštine Beograda

Preuzmite sliku

Danas je u 14 sati, kako je ranije i najavljeno, započet protest muzičara, fotografa, ugosistelja i frizera, ispred Skupštine grada Beograda.

Prema slobodnoj procjeni, više desetina građana iz cijele Srbije okupilo se danas ispred Skupštine grada Beograda.

Okupljeni građani zahtjevaju rješavanje osnovnih životnih pitanja, jer su tokom proteklih godinu dana ostali bez primanja i mogućnosti da privređuju.

Okupljeni građani drže transparente na kojima pišu imena gradova iz kojih su došli – “Muzičari Leskovac”, “Zrenjanin”, itd.

Kako je ranije za Nova.rs rekao Saša Kovač iz Požarevca, muzičar i predstavnik Udruženja građana “I mi se pitamo”, nezadovoljni građani iz cijele Srbije okupiće se ispred Skupštine grada jer su tokom proteklih godinu dana, kako je ispričao, onemogućeni da rade i privređuju. Zbog pandemije koronavirusa, većina njih je, kaže, na ivici siromaštva.

“Mi smo fotografi, muzičari, ugositelji i u problemu smo od trenutka kada je krenula korona. Godinu dana ne funkcionišemo. Iz mjeseca u mjesec se čeka da se nešto promijeni, međutim, godina je iza nas i ništa se ne dešava. Treba znati da je sezona muzičara završena novembra 2019. godine i da od tada nismo radili. Ušteđevine su potrošne, pozjamice iskorišćene. Mi smo na ivici egzistencije. Nekako smo do sada preživjeli, ali sada nemamo za hljeb, to prelazi u siromaštvo”, rekao je on raznije za Nova.rs.

Protest za 14. marta, koji je započet u 14 sati, najavljen je nekoliko dana ranije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje