Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srbija uputila Bosni i Hercegovini protestnu notu

Preuzmite sliku

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije uputilo je danas protestnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Bosne i Hercegovine zbog napada na predsjednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića do kojeg je došlo danas nakon komemoracije povodom 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima u „zaštićenoj zoni UN-a“ u Srebrenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić svojim prisustvom pokazao je spremnost da se pokloni srebreničkim žrtvama i napravi korak dalje u odnosima u regionu, što očekujemo i od ostalih zemalja. Od zvaničnika Bosne i Hercegovine očekujemo javnu osudu pokušaja ubistva predsjednika Vlade Republike Srbije“, navodi se u noti Ministarstva.

U saopštenju iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije navodi se da je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, kome je uručena nota, najoštrije osudio napad na premijera Srbije.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije očekuje da nadležni organi Bosne i Hercegovine pronađu napadače na predsjednika Vlade Republike Srbije i kazne ih po zakonu, kao i da Srbiju obavijeste o ishodu postupka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,