Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Uništena bomba teška 242 kilograma pronađena u Beogradu

Preuzmite sliku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Sektora za vanredne situacije, u 14.29 sati uništili su avio-bombu u selu Gaj kod Kovina koja je prethodno neutralizovana i uklonjena sa gradilišta u Nodilovoj ulici u Beogradu.

U današnjoj akciji uklanjanja bombe i obezbjeđenja šire okoline bilo je angažovano oko 400 pripadnika Sektora za vanredne situacije, policijskih službenika, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije i Sektora za ljudske resurse, kao i predstavnika Grada Beograda i Hitne pomoći.

Zbog uklanjanja bombe zaostale iz Drugog svjetskog rata, teške 242 kilograma, na Banovom brdu evakuisano je više od 1.000 građana.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije uspješno su neutralizovali i uklonili avio-bombu zaostalu iz Drugog svjetskog rata, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar, koji je obišao mjesto događaja, izjavio je da je zajednička akcija pripadnika Sektora za vanredne situacije, drugih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i nadležnih gradskih službi, uspješno urađena i da građani Čukarice mogu da kažu da je ovaj prostor sada bezbjedan i siguran.

On se zahvalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije, posebno deminerima, navodeći da su oni još jednom rizikovali sopstvene živote zarad sigurnosti i bezbjednosti svojih sugrađana i pokazali koliko su hrabri i stručni.

Ministar se Beograđanima zahvalio na povjerenju koje pokazuju prema policiji, a policiji što je svakodnevno tu za svakoga od nas.

“Sledeći put kada se naljutite što vas neko kazni za pojas, prekršaj prekoračenje brzine, sjetite se da su u policiji ovakvi ljudi i da je ona tu da vas čuva”, poručio je ministar Vulin, prenio je “Telegraf.rs“.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,