Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Uhapšen policijski službenik zbog prinude

Preuzmite sliku

Policijski službenik policijske stanice Alibunar M. M. (36) uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo prinuda, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Osumnjičeni se tereti da je od maja 2018. godine oštećenom, u više navrata, pozajmio ukupno 3.500 eura, na osnovu čega je od njega na ime kamate uzimao mjesečne rate u iznosu od 400 eura.

Nakon što je oštećeni u maju ove godine prestao da plaća rate, kako se sumnja, M. M. je od njega uz prijetnju zahtjevao da mu na ime glavnice i zaostalih kamata isplati 10.000 eura.

Pošto oštećeni nije isplatio traženi iznos, osumnjičeni se septembra ove godine dogovorio sa četrdesettrogodišnjim muškarcem, protiv koga je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, i još jednom, za sada nepoznatom osobom, da prinudno od oštećenog uzmu 10.000 eura, na ime navodno preuzetog duga.

Sumnja se da su po postignutom dogovoru sa M. M, četrdesettrogodišnji muškarac i nepoznata osoba, oštećenog odveli na poljoprivredno zemljište, gde su ga uz upotrebu fizičke sile, prisilili da se obaveže da će isplatiti traženi iznos.

Osumnjičenom M. M. određeno je zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje