Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Sin zakopao majku u dvorištu pa rekao ocu da ju je bolnica sahranila

Preuzmite sliku

Jeziv slučaj potresa Srbiju. Policija je jučer uhapsila 24-godišnjeg Nikolu F. iz Bačkog Gradišta u Vojvodini zbog sumnje da je prošle godine zakopao svoju majku Dušicu u dvorištu porodične kuće.

Sve je razotkriveno kada je njegov otac, koji od 2017. godine živi u Njemačkoj, počeo tražiti suprugu kako bi taj brak okončao i oženio se drugom ženom, piše Index.

Pitao je sina gdje mu je majka, a on mu je odgovorio da je umrla u bolnici u Novom Sadu, ali kako nije otišao po tijelo te da ne zna kada je i gdje sahranjena.

Komšijama je, ipak, ispričao da mu je majka umrla u maju prošle godine, kao i da ju je sahranio u Kuli.

Nikolin otac zamolio je komšiju da provjeri gdje mu je supruga sahranjena i da uzme izvod iz matične knjige umrlih. No, komšija se iznenadio kada je u policiji saznao da se Dušica i dalje vodi kao živa. Policajci su tada došli do Nikole i počeli ga ispitivati.

Mladić je ubrzo priznao da mu je majka umrla, ali da nije imao novaca za sahanu pa ju je umotao u deku i pokopao u dvorištu iza kuće.

Uhapšen je jučer i određen mu je pritvor. Tijelo je ekshumirano i poslano na obdukciju kako bi se utvrdilo kada je i kako nesretna žena umrla. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,