Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Serija snažnih eksplozija u tvornici oružja, stanovnici bježali iz kuća

Preuzmite sliku

U Čačku u Srbiji došlo je sinoć do niza eksplozija u tvornici oružja. U tvornici se tada nalazilo 60 radnika, ali na svu sreću niko nije ozlijeđen.

Na videosnimkama na društvenim mrežama može se vidjeti veliki požar kojeg prate snažne detonacije, piše B92.

Nekoliko serija snažnih eksplozija probudile su noćas stanovnike grada Čačka, kada je oko 1.30 poslije ponoći eksplodiralo skladište topovskih granata u Pridvorici.

Na okolnim kućama popucali prozori

“Radila sam u pogonu s još sedam kolega kada je došlo do eksplozije. Uspjeli smo izaći van, doći do jedne zgrade i ući u podrum. Ta zgrada nema prozore i ukopana je u zemlju. I dalje se nalazimo u tom podrumu. Čuju se detonacije, sve podrhtava. Stravično je”, napisala je Aleksandra Ćirović, radnica koja je u trenutku eksplozije bila u tvornici.

Lokalni stanovnici su rekli da su morali pobjeći iz kuća.

“Morali smo pobjeći iz kuće jer živimo odmah pored tvornice, jedva smo izvukli živu glavu“, rekla je Jelena iz Čačka.

Nakon više od sat vremena nakon prve detonacije, eksplozije nisu jenjavale, a krhotine oružja letjele su na sve strane. Na okolnim kućama su popucali prozori.

“Nema razloga da građani budu zabrinuti”

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, potvrdio je na Facebooku kako je došlo do serije eksplozija u tvornici Sloboda, ali da nije bilo žrtava niti ozlijeđenih.

“U seriji eksplozija koje su se dogodile u tvornici Sloboda nije bilo ljudskih žrtava, niti ozlijeđenih. Nema razloga da građani budu zabrinuti. Evakuirano je 30 radnika tvornice i okolno stanovništvo. Na mjestu događaja su pripadnici vatrogasnih jedinica SVS-a i vatrogasne jedinice tvornice Sloboda“, napisao je Todorović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje