Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Rotvajler izujedao troje djece, 16-godišnjaku otkinuo dio mesa sa tijela!

Preuzmite sliku

Troje djece povrijeđeno je danas u Sremskim Karlovcima kada ih je rotvajler iz susjedne kuće napao i izujedao, a najteže povrede zadobio je dječak star 16 godina kome je pas otkinuo dio mesa sa tijela veličine šake.

Drugo dvoje djece od 13 i 11 godina zadobilo je lakše povrede.

Riječ je o psu koji je iz dvorišta porodične kuće u Balkanskoj ulici izašao na ulicu gde je napao djecu iz komšiluka, koja su potom pobjegla u kuću. Na mjesto događaja izašle su ekipe hitne pomoći i policije.

Policija je odmah izašla na teren, dok ekipa hitne pomoći koja je također brzo stigla, nije smjela da uđe u dvorište jer je pas i dalje slobodno šetao. Policajka iz patrole uspjela je da uđe kroz prozor kuće u sobu u kojoj su djeca pobegla i dječaku sa povrijeđenom rukom ukaže pomoć.

Nakon sat vremena, ljekari Hitne pomoći uspjeli su da uđu unutra i izvedu djecu radi daljeg ukazivanja medicinske pomoći.

U Sremskim Karlovcima ne postoji služba koja bi mogla da dođe i i pobrine se za psa, a iz Zoohigijene u Novom Sadu rekli su da opština nije pod njihovom ingerencijom, pa ne mogu da intervenišu.

Policija će protiv vlasnika psa podnijeti krivičnu prijavu za izazivanje opšte opasnosti po bezbjednost. (Tanjug)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,