Srijeda, 28. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Srbija: Privremeno zatvaranje vrtića u kojem je preminula djevojčica

Prosvjetna inspekcija danas je, poslije vanredne kontrole rada privatnog vrtića “Ivin vozić” u kome je preminula jednogodišnja djevojčica, utvrdila niz nepravilnosti, a Sekretarijat za obrazovanje i dječiju zaštitu preporučiće resornom ministarstvu da vrtić privremeno bude zatvoren.

Gradski sekretar za obrazovanje i dječiju zaštitu Slavko Gak izjavio je da će Sekretarijat uputiti Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja preporuku da zemunski vrtić “Ivin vozić” bude privremeno zatvoren jer je inspekcija nakon nesrećnog slučaja u vanrednoj kontroli utvrdila da vrtić nije imao zaposlenu medicinsku sestru na preventivi, iako je to zakonska obaveza.

Dijete je, kako se navodi u saopštenju gradske uprave, primljeno u vrtić bez potvrde ljekara da može u kolektiv, odnosno boravilo je u vrtiću bez zdravstvenog kartona, a krenulo je u vrtić prije napunjenih godinu dana života iako vrtić nema mliječnu kuhinju, što je obaveza ukoliko vrtić prima djecu mlađu od tog uzrasta, prenose beogradski mediji.

Jednogodišnja djevojčica preminula je juče tokom popodneva u vrtiću u Zemunu. Ekipa Hitne pomoći, koja je pozvana u vrtić, nije uspjela da reanimira djevojčicu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,