Utorak, 24. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Poznata voditeljica po prvi put zaćutala u emisiji, neprijatna tišina poslala jaku poruku

Preuzmite sliku

Voditeljica Jelena Obućina sinoćnju emisiju “Pregled dana” Newsmedia Adria počela je neuobičajeno – šutnjom i time poslala jednu fenomenalnu poruku.

Naime, nakon “Dobro veče”, Obućina je zašutila i ta neprijatna tišina trajala je 15 – tak sekundi. Zatim nas je podsjetila na sve one događaje, nepravde, laži i obmane na koje smo kao građani ošutili, ne podignuvši glas. Među najnovijim je slučaj mlade glumice Milene Radulović koja je hrabro istupila i u svojoj ispovesti objelodanila da joj je pedagog i profesor glume Miroslav Mika Aleksić silovao kada je imala samo 17 godina.

“Neugodno je, ali mi smo navikli šutjeti, kad nam kasne plače, kad nosimo pelene zbog 300 eura, kad fotografišemo glasačke listiće, kad su piloti proglašeni za alkoholičare, kad nemamo vodu za piće, kad nam truju rijeke, kad nema mjesta u bolnicama, kad nas tuku na protestima, kad drugi viču ocu poginulog radnika, kad Jutki aplaudiraju, kad kompletni idioti sruše dio grada, kad je tetka poslala pare iz Kanade, kada su bakljade na krovovima dok smo zaključani, kad je Obradović satanizovan, kad je Jovanjica procvjetala, kad nestane snimka s naplatne rampe i iz Kosovske Mitrovice, kad nas lažu o koroni, kad nas svađaju sa komšijama. Mi šutimo kada ne bismo smjeli. I zato nemojte nikada više pitati žrtve zašto su šutjele. Nemate pravo, nego ih podržite da progovore kad god da su spremne”, rekla je voditeljica.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje