Utorak, 19. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srbija povlači odluku o protjerivanju ambasadora Crne Gore

Preuzmite sliku

Na večerašnjem sastanku kojem su prisustvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, donesena je odluka da se povlači odluka o protjerivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića.

Nakon sastanka, predstavnicima medija obratila se premijerka Srbije Ana Brnabić te saopštila kako će Srbija povući odluku o protjerivanju ambasadora Crne Gore iz ove zemlje.

Vezano | Diplomatski rat Srbije i Crne Gore: Beograd protjerao ambasadora Tarzana Miloševića  

“Naša odluka o protjerivanju bila je u skladu sa Bečkom konvencijom i u skladu sa diplomatskim protokolima. Međutim, naša saradnja i prijateljstvo sa Crnom Gorom u ovom trenutku je važnije. Konsultovali smo se sa predsjednikom Vučićem i predstavncima Srba u Crnoj Gori i odlučili da jednostrano povlačimo odluku o protjerivanju ambasadora Crne Gore iz Srbije. Crnoj Gori pružamo ruku saradnje i prijateljstva, a mi ćemo se dati sve od sebe da to i ostvarimo”, rekla je prisutnima Brnabić.

Vezano | Crna Gora: Ambasador Srbije proglašen za personu non grata  

Također, Brnabić je istakla kako mnogi u Crnoj Gori očigledno žele prekrajati historijske činjenice.

“Sve češće se u Crnoj Gori prekraja historija te se govori kako je Srbija bila okupator u Prvom svjetskom ratu. Mi smo u tom ratu izgubili trećinu stanovništva. I pored svega toga, mi dajemo šansu saradnji i partnerstvu. Prije svega, zbog regionalne stabilnosti i saradnje sa Crnom Gorom ali i ostalim državama. Drugi razlog je taj što se 30% stanovnika u Crnoj Gori izjašnjava kao Srbi. Bilo kakvo otežavanje situacije nije u interesu nikome”, zaključila je Ana Brnabić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje