Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Poslije hapšenja Tijane Ajfon “gradske djevojke” masovno brišu slike sa njom, neke čak gase i profile

Preuzmite sliku

Neke od njih čak su ugasile i svoje profile, koje godinama imaju i na kojima imaju veliki broj pratilaca – neke i desetine hiljada njih

Tijani Maksimović jučer je, 30. maja, sud u BiH odredio jednomjesečni pritvor, nakon što je sa 35 osoba uhapšena u vikendici.

Odlukom suda petorici osumnjičenih određene su mjere zabrane i to Zlatanu Ćuku, Siniši Periću, Milisavu Tomiću, Vladanu Kakući i Željku Vujiću. Sa slobode će se braniti Slađan Šojić koji je djevojke iz Srbije čamcem preko Drine prevezao u BiH.

 • Tijana Ajfon i ostali terete se za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, međunarodnog vrbovanja radi prostitucije, krijumčarenje osoba, omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlašteno držanje oružja i municije.

  Ono što je vrlo primjetno jeste činjenica da su mnoge “gradske djevojke”, nakon Tijaninog hapšenja, velikom brzinom obrisale fotografije koje su na društvenim mrežama imale sa Maksimovićevom.

  Neke od njih čak su ugasile i svoje profile, koje godinama imaju i na kojima imaju veliki broj pratilaca – neke i desetine hiljada njih.

  Jasno je da su djevojke to uradile kako u trenutku kada svi bruje o Tijaninom slučaju i navodnom prostituisanju, u cilju da sačuvaju sebe i da zaustave odmotovanje klupka o prostituciji. (Telegraf.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,