Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Policija u stanu Dijane Hrkalović našla pištolje i pancirku, otkriveni novi detalji

Preuzmite sliku

U luksuznom stanu bivše državne sekretarke MUP-a Srbije Dijane Hrkalović policija je, tokom pretresa 15. oktobra prošle godine, pronašla dva pištolja, od kojih je jedan automatski, ali i elektronski uređaj koji služi za ometanje bežičnih radiosignala, takozvani “džemer” – ometač prisluškivača, piše Blic.

Kako se navodi u optužnom prijedlogu protiv Hrkalović, koja se tereti za trgovinu utjecajem, policija je 15. oktobra prošle godine po nalogu upala u njen stan u Ulici Vojvode Stepe u Beogradu, gdje su pronađeni, a potom i oduzeti – pištolj marke “CZ-P10” i automatski pištolj marke “CZ Škorpion”. U spavaćoj sobi pronađeno je i 15 metaka, ali i pancirka S veličine.

Za pronađeno oružje Hrkalović je posjedovala dozvole i nošenje. No osim toga, u njenom stanu pronađen je i uređaj s “dva ventilatora, šest antena i pratećim punjačem”. Ovaj uređaj zapravo služi za ometanje bežičnih radiosignala, piše Blic.

  • U optužnom prijedlogu se navodi da se treba utvrditi je li i kada ovaj uređaj i korišten. Pretpostavlja se da je ovakav uređaj Hrkalović mogla koristiti kako bi spriječila prisluškivanje bubicama. Još ranije je otkriveno da je Hrkalović promijenila ime i prezime u Nika Rina.

    Promjena imena Dijane Hrkalović jedna je od tema i u optužnom prijedlogu protiv nje i navodi se kao jedan od razloga zbog kog tužiteljstvo traži da joj se odredi pritvor jer postoji “opravdana sumnja da je izvršila krivična djela koja joj se stavljaju na teret”, a da njeno promijenjeno ime ukazuje na to da postoji mogućnost da pobjegne iz zemlje.

    U optužnom prijedlogu se navodi i to da Hrkalović ne posjeduje ništa od imovine.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje