Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Odvezao auto kod majstora i slučajno otkrio pola kilograma postavljenog eksploziva

Preuzmite sliku

Ispod automobila Srđana Miloševića poznatijeg pod nadimkom Bulajka, poznatog Vranjanca koji ima porijeklo iz Bujanovca, u ponedeljak je otkrivena naprava sa pola kilograma eksploziva koju su uspješno demontirali specijalno za to obučeni policajci koji su došli iz Beograda.

Vlasnik automobila za Bujanovačke, koje su ekskluzivno objavili i slike eksploziva prije demontiranja, kaže da je napravu ispod vozila fiat bravo otkrivena sasvim slučajno.

-Auto je kao i uvijek bio parkiran u javnoj garaži u centru Vranja u nedelju uveče. U ponedeljak oko 12 sati u podne moj sin je sa drugom odvezao kola kod majstora u Donjem Vranju. Podigli su kola na dizalicu kad su majstori uočili nešto neobično prikačeno na šasiju, pa su pitali sina da li zna šta je to, priča Milošević.

Svi u radionici su ubrzo shvatili da je u pitanju eksploziv pa je nastala opšta panika. Neko je ipak uspio da pozove policiju koja je blokirala taj dio grada.

-Nakon nekoliko sati stigla je jedinica iz Beograda koja je demontirala bombu sa kola. Ti ljudi su mi kasnije rekli da sve radi o pola kilograma eksploziva što je količina dovoljna da ubije ne samo one koji su bili u kolima, nego i sve u okolini, kazao je uznemireni vlasnik fiata.

Kako su mu još objasnili, bomba je bila namještena da se detonira pomoću radio frekvencije te da tek treba da se utvrdi zbog čega nije eksplodirala.

-Posebno sam uznemiren što su u kolima bili moj sin i njegov drug, ali i sretan što se sve dobro završilo.

Dodaje da je dao izjavu u policiji:

-Policiji sam rekao ime osobe za koju sumnjam da stoji iza ovog klasičnog terorističkog čina. Ne znam, međutim, koji su mu motivi, kaže za Bujanovačke Milošević, ne želeći da otkrije na koga konkretno sumnja.

Milošević je ranije bio funkcioner SNS u Vranju i gradski vijećnik ali isključuje mogućnost političke veze sa ovim slučajem.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,