Srijeda, 25. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Srbija: Od utorka skraćen rad ugostiteljskih objekata i tržnih centara do 18 časova

Radno vrijeme restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima biće skraćeno do 18 časova od utorka, 24. novembra, saopštila je danas Vlada Srbije, koja je donela nove mjere u borbi protiv koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Obavezno je i bezuslovno korištenje lične zaštitne opreme (nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbjeći međuljudski kontakti”, navedeno je u saopštenju.

Od utorka stupa na snagu i zabrana svih javnih okupljanja s prisustvom više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mjere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum četiri kvadratna metra po osobi).

Među mjerama je i omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta, stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila, kao i stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mjera koje su na snazi.

“Gore navedene mjere su oročene na period od deset dana i biće iznova razmotrene u skladu u sa aktuelnom epidemiološkom situacijom. Vlada koristi i ovu priliku da još jednom zamoli i najsnažnije apeluje na sve građane da se ponašaju odgovorno prema sebi i ostalim sugrađanima. Sve usvojene mjere imaju za cilj isključivo očuvanje života i zdravlja građana”, dodali su.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje