Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srbija od 1. maja izdaje covid certifikate

Preuzmite sliku

Srbija će od subote, 1. maja, početi da izdaje digitalne certifikate o vakcinaciji, odnosno svi građani koji su vakcinisani dobit će digitalni covid certifikat, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je na sjednici Skupštine Srbije, odgovarajući na pitanja poslanika, istakla da su neke zemlje već spremne da prihvate srpske certifikate i da će zahvaljujući njima građani moći da putuju lakše i bez PCR testova.

“Srbija je uspostavila od početka procesa odličan IT sistem, koji omogućava izdavanje elektronskih certifikata. Ti certifikati treba da omoguće putovanje vakcinisanih građana”, rekla je Ana.

Ona je rekla da će Srbija imati uskoro oko 40% vakcinisane ukupne populacije, te dodala da je u Srbiji sve bolja i stabilnija epidemiološka situacija.

“Brojevi padaju, a najveći dio toga je zahvaljujući vakcinaciji, što se najbolje vidi u Beogradu, gdje dramatično pada broj oboljelih. Vakcinacija radi”, istakla je Brnabićeva, te apelovala na građane da se vakcinišu.

Ona je najavila i da uskoro počinje masovna vakcinacija u tržnim centrima, a punktovi za vakcinaciju biće najprije postavljeni u Tržnom centru Ušće u Beogradu, zatim u šoping-centru Delta siti, kao i u centrima u Kragujevcu i u Nišu. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje