Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Napao dječaka britvom za vrijeme velikog odmora

Preuzmite sliku

Maloljetnik (12) lakše je povrijeđen kad ga je godinu dana stariji drug ubo nožem u nogu i posjekao ga.

Kako saznaje Kurir.rs, napad se dogodio u dvorištu OŠ “22. oktobar” u beogradskom naselju Surčinu u utorak oko 16 sati, za vrijeme velikog odmora. O povrijeđivanju maloljetnika obaviještena je policija, koja je odmah otpočela istragu, ali i Ministarstvo prosvjete.

Otac povrijeđenog dječaka A. N.  je opisao šta se tačno dogodilo, odnosno prenio je ono što mu je sin ispričao.

“Bio je veliki odmor, djeca su igrala odbojku i u jednom trenutku lopta je odletjela na drvo. Djeca su gađala loptu kako bi pala, pridružio im se i moj sin. Počeo je da gađa drvetom loptu. Vidio je tog dječaka kako nekom britvom siječe malu plastičnu flašu, ali ni na trenutak nije pomislio da će ta ista britva završiti u njegovoj nozi”, priča otac povrijeđenog dječaka i dodaje:

“Britva je probila patiku i zabola mu se u nogu u predjelu oko srednjeg prsta. Zašto je to uradio, ne znam. Da li namjerno i slučajno, pošto je moj sin stajao u blizini. Kad je vidio šta je uradio, taj dječak koji ga je posjekao pobjegao je u školu, a moj sin je ostao da leži na podu. Srećom, brzo su nastavnici to primjetili i u školi mu je ukazana prva pomoć. U međuvremenu su zvali Hitnu pomoć i policiju, a razredna mog sina je pozvala mene”, objašnjava A. N.

Otac ističe da je nedopustivo da djeca nose noževe u školu.

“Kasnije sam čuo da je jedna britva nađena u školskom toaletu. Ne znam da li je riječ o toj istoj britvi ili nekoj drugoj. U svakom slučaju, policija ju je uzela i naknadno će biti utvrđeno kome pripada”, rekao je potreseni otac.

Prema njegovim riječima, roditelji dječaka koji je povrijedio njegovog sina nisu ni zvali da pitaju kako mu je dijete.

“Srećom, povreda nije opasna, ali moglo je da bude mnogo gore. Ne izlazi mi iz glave krv koju sam zatekao”, kaže A. N.

Povrijeđeni dječak prevezen je u Institut za majku i dete, gdje mu je rana od 1,5 centimetara ušivena, pa je pušten na kućno liječenje.

“Idemo samo na previjanje. Brine me to što mi je sin rekao da je ta britva kojom je uboden bila zarđala“, kaže otac povrijeđenog dječaka i dodaje da je sa sinom bio i u policijskoj stanici, gdje je dao izjavu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,