Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Najskuplju kuću u 2019. kupio Željko Mitrović za 4,5 miliona eura

Preuzmite sliku

Najskuplja kuća u 2019. godini, koja je promijenila vlasnika za 4,5 miliona eura, nalazi se u naselju Dedinje u Užičkoj ulici. Kako je objavio portal Nova.rs, kuću su kupili vlasnik TV Pink i njegova supruga, Željko i Milica Mitrović.

“Najskuplja nekretnina u Srbiji, prodata u prošloj godini, prema izvještaju Republičkog geodetskog zavoda, bila je kuća na Dedinju, u Užičkoj ulici. Kuća je prodata za četiri i po miliona eura”, objelodanio je ove sedmice Republički geodetski zavod u svom redovnom izvještaju, konstatujući da “ova ulica, koja decenijama važi za simbol moći, bogatstva i uticaja, očigledno i dalje predstavlja jednu od najatraktivnijih lokacija u Beogradu”.

  • Prodata nekretnina se sastoji od tri cjeline. Kako RGZ navodi u svom izvještaju, riječ je o tri kuće, ukupne površine zemljišta pod objektima 493 kvadrata. Okućnica, odnosno parcela, površine je 5.118 kvadrata. Sve tri nekretnine su prizemne.

    Najveća kuća ima 327 kvadrata, dok su preostale dvije površine od 114, odnosno 52 kvadratna metra, navodi se u RGZ Izvještaju sa tržišta nepokretnosti za 2019. godinu, prenosi Nova.rs.

  • Pretragom javnog registra eKatastar, Nova.rs je pronašla nekretninu koja u potpunosti odgovara navedenim podacima. Cijela površina se vodi kao porodična stambena zgrada – zajednička imovina supružnika, u privatnoj svojini Milice i Željka Mitrovića.

    Mediji su u ranije ovu kuću dovodili u vezu sa biznismenom Stankom Subotićem Canetom. Međutim, prema tim navodima, njegova vila u Užičkoj prostirala se na 280 kvadrata, a Mitrovićeva kuća je površine od 327 kvadrata. Kućni broj je – isti.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,