Četvrtak, 30. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Srbija na meti Anonymousa: Podržavate Rusiju u njihovim krvavim akcijama, očekujte nas…

Preuzmite sliku

Nije vas briga za ljudske žrtve i jadnu ukrajinsku djecu i zato ste vi naša sljedeća meta

Srbija se proteklih dana našla pod okolnostima koje unose nervozu među građane i predstavljaju visokorizičnu bezbjednosnu prijetnju. Naime, stotinjak škola u Beogradu evakuirano je u ponedjeljak nakon dojava o bombi koje su se pokazale lažnima, dojava je upućena i zračnoj luci u Nišu, a proteklih dana trgovačkim centrima, željezničkoj stanici u Novom Beogradu, te dvaput zoološkom vrtu.

Na Twitter nalogu Unknown (Bezimeni), koji se predstavlja kao jedan od pripadnika svjetski poznate hakerske grupe Anonymous, pojavio se video prijetećeg sadržaja.

U opisu videa stoji da autor ima važnu poruku za Srbiju.

– Zdravo, Srbijo. Vi aktivno podržavate Rusiju u njihovim krvavim i terorističkim akcijama prema Ukrajini. Nije vas briga za ljudske žrtve i jadnu ukrajinsku djecu i zato ste vi naša sljedeća meta. Želim da vam postavim pitanje: Da li ste stvarno toliko glupi ili ne? Ali to nije važno u ovom trenutku, samo očekujte našu osvetu zbog svoje zasljepljenosti i gluposti. Mi smo Anonymous, ne zaboravljamo i ne opraštamo. Očekujte nas, rekao je autor videa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje