Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Dvije osobe iz Sjenice preminule jer ih nisu primili u bolnici Užice

Preuzmite sliku

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić potvrdio je informaciju da su dvije osobe iz Sjenice preminule pošto nisu primljene u bolnicu u Užicu i dodao da je u pitanju bio nesporazum.

Ljajić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da su u Novom Pazaru hospitalizovane 104 osobe, što je, kaže, dobro, jer je prije nekoliko dana bilo 123 pacijenta na različitim odjeljenjima.

Komentarišući vijest da su u Sjenici preminule dvije osobe (46 i 59 godina) od posljedica koronavirusa, a koje nisu primili na liječenje u užičku bolnicu nakon čega su se sanitetom vratili u Sjenicu, Ljajić je rekao da nažalost ima potvrdu da se to zaista dogodilo.

  • Naveo je da su mu iz bolnice rekli da je u pitanju nesporazum i da su ljekari u Užicu smatrali da u Sjenici postoji odjeljenje za smještaj Covid pacijenta. Ljajić je rekao da u Sjenici postoji odjeljenje ali samo za one koji dođu sa sela, da prespavaju i da se potom transportuju u Užice ili Beograd. Naglasio je da nema razloga da se bilo šta skriva.

    Kada je riječ o dolasku ljekara iz BiH, ministar je kazao da je procedura u toku i da se očekuju imena ljekara. Objašnjava da je neophodno da se provede procedura, da se preda zahtjev Ljekarskoj komori Srbije za licence.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,