Petak, 25. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Srbija: Dječaku nakon tuče u školskom dvorištu slomljena ključna kost

Učenik šestog razreda OŠ „Ivo Andrić“ u Nišu zadobio je prijelom ključne kosti, povrede grudnog koša i noge tokom koškanja u školskom dvorištu. Direktorka škole Milica Petković tvrdi da mališan nije povrijeđen u tuči, već da je pao kada ga je njegov drug pokušao da ga zaštiti tokom sukoba sa drugim djetetom.

Šestak je završio u bolnici, a policija radi na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja. Incident se dogodio jučer na malom odmoru između trećeg i četvrtog časa, a povod, kako navodi direktorica Petković, bili su psići pronađeni u školskom dvorištu, prenosi Telegraf.rs.

– Jedan učenik šestog razreda je otključao vrata škole i istrčao u dvorište za njim je krenula grupa đaka iz drugog odjeljenja da bi vidjeli te kučiće. Nije tačna objava koja se pojavila na društvenim mrežama da je jedno dijete udavilo pse. Istina je da se taj mališan koji je prvi istrčao, pokoškao sa drugim đakom, takođe učenikom šestog razreda i udario ga u stomak. Priskočio je jedan đak osmog razreda da zaštiti ovog što je bio udaren, htio je da ih razvadi ali ga je nezgodno povukao, on je pao na beton i tada je zadobio povrede – objašnjava Petković.

Naglašava da je odmah po saznanju za događaj, preduzela zakonske mjere.

– Obavještena je policija, Hitna pomoć, obavila sam razgovor sa roditeljima, angažovan je tim za bezbjednost a informaciju sam dostavila i Školskoj upravi a biće sproveden i vaspitno disciplinski postupak – kaže direktorica.

Dječak je osim prijeloma ključne kosti zadobio i nagnječenje grudnog koša i desnog skočnog zgloba.

– Povrede su imobilisane i pacijent će danas biti otpušten na kućno liječenje – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje