Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Splitska policija objavila snimak mladića koje dovode u vezu sa simbolom svastike na stadionu “Poljud” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Splitska policija je na internetskim stranicama i MUP-ovom youtube kanalu objavila videozapis na kome se vide dvije nepoznate osobe koje dovodi u vezu sa simbolom svastike na stadionu “Poljud” u Splitu.

Provodeći opsežno kriminalističko istraživanje događaja od 12. lipnja 2015., kada je na travnjaku nogometnog stadiona “Poljud” za vrijeme utakmice Hrvatska-Italija uočen simbol svastike, policija je na snimci od 8. na 9. juna zapazila dvije osobe koje preskaču ogradu te moli građane da pomogne u otkrivanju njihova identiteta.

Jedan od muškaraca odjeven je u kratke hlače i majicu s kapuljačom dugih rukava svijetle boje, dok je drugi u dugim hlačama i tamnoj majici s kapuljačom. Obojica su kapuljačama djelomično maskirala lice, a na snimci se vidi i kako sa sobom preko ograde unose ruksak.

Pretpostavlja se da je kukasti križ nastao izlijevanjem herbicida koji je uništio dio travnjaka.

Kukasti križ danas je uklonjen, a već u četvrtak bi na trebala stići nova trava koja će pokriti nastalu rupu, navode u Hajduku.

Incident s fašističkim simbolom obišao je svjetske medije, a Hrvatski nogometni savez zbog toga strepi od ozbiljne kazne. U traženju krivaca policija je pregledala 88 postavljenih kamera na i oko stadiona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje