Subota, 25. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Split odbranjen, najgore prošlo, požari pod kontrolom, vatrogasci u pripravnosti

Preuzmite sliku

Kako javljaju hrvatski mediji, vatrogascima i vojsci pomogli su građani, ali i činjenica da je prestala puhati bura koja je neumorno rasplamsavala vatru. Vatrogasci su uspjeli ukrotiti sve požare. 

Glavni vatrogasni komandant Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina izjavio je večeras da je Split siguran i da su svi požari stavljeni pod kontrolu.

“Sada nastojimo da ugasimo male vatre, a trenutno je na terenu više od 300 vatrogasaca. Zajedno sa svim volonterima brojka prelazi i više od 500 ljudi”, rekao je Glavina. On kaže da vatrogasci ostaju u pripravnosti da se vatra ne bi rasplamsala.

Građani su zamoljeni da samostalno ne odlaze na požariste nego da sve rade u dogovoru s policijom i vatrogascima i odlukama gradskog i županijskog stožera. “Samoinicijativno ništa ne poduzimati, osnovno je da nijedan čovjek ne strada”, navodi se u saopštenju.

Iz grada smiruju javnost i poručuju da će se cijelu noć pratiti situacija, da će sve raspoložive snage biti na terenu kao i da se tokom noći očekuje smirivanje vjetra što bi trebalo olakšati posao vatrogascima, zaključuje se na kraju saopštenja. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,