Utorak, 11. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Split: Dvije prijateljice iz BiH za 20 minuta ukrale robu u vrijednosti 4.500 KM

Dvije dame u zrelim godinama doputovale su iz BiH kako bi krale po Splitu.

Slađana S. (31) iz Mostara i njezina devet godina starija prijateljica Nataša R. iz Nevesinja ukrale su iz trgovačkog centra “City Center one” robe u vrijednosti od 17.450 kuna (4.500 KM,) piše Slobodna Dalmacija.

Njih dvije došle su u taj trgovački centar u subotu oko 18 sati i uputile se odmah prema trgovini Peek&Cloppenburg koja u ponudi ima skuplju robu renomiranih svjetskih marki. Nisu lutale i krale krpice po jeftinim dućanima nego su očigledno znale što žele ukrasti i koje je najpogodnije mjesto za to.

I jedna i druga su uzele dosta komada robe i krenule svaka u svoju kabinu gdje su s odjeće skinule zaštitu, etikete i cijene, a robu su potrpale u svoje torbice i ruksake te su nakon toga izišle iz trgovine.

Naravno, alarm pri izlazu nije zbog skinute zaštite s proizvoda zvonio, ali je ipak prodavačica primijetila njihovo sumnjivo kretanje nakon izlaska iz kabine i nagli odlazak iz dućana te je odmah o tome obavijestila zaštitarsku službu.

Na ruku ovim djevojkama nije išlo što prostor u kojem su krale nije odmah u prizemlju pa su morale izgubiti koju minutu više dok iziđu iz centra s ukradenom robom.

Stigle su njih dvije taman tako do parkilališta City Centera one, ali su stigli i zaštitari koji su ih zadržali do dolaska policije.

U centar su ušle oko 18 sati, a zaustavljene su na parkingu dvadeset minuta kasnije. Dakle, u 20 minuta su ukrale robe u vrijednosti od 17.450 kuna.

Nakon hapšenja, obje su dovedene u prostorije Druge policijske postaje gdje je nad njima provedena krim-obrada i obje su zaradile kaznene prijave za krađu, a ukradena roba je vraćena. Odvedene su nakon toga i pritvorskom nadzorniku, a potom i na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo.

Kaznena prijava za krađu ide u redovnipostupak u kojem se ove dvije ino-kradljivice moraju pojaviti. Tužiteljstvo je tražilo, a istražni sudac i odobrio da im se i objema izreče mjera opreza – oduzimanje putnih isprava do okončanja postupka te su nakon toga obje puštene na slobodu.

Hoće li one sa slobode pobjeći u BiH, što je vrlo lako moguće ako imaju kakvu vezu preko granice ili će ostati u Hrvatskoj, vidjet će se kada postupak protiv njih počne, piše Slobodna Dalmacija.

Policija nije objavila o kojim je ukradenim predmetima riječ, samo ukupnu štetu.

Saznaje se se i da ove dvije djevojke nisu evidentirane po krađama na teritoriju RH, a jesu li to činile u BiH ili po svijetu bilo je do završetka ovog teksta nemoguće doznati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,