Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Splićani zgroženi prizorima uz obalu: Zar je ovo turistička atrakcija, kako da budemo ponosni?

Preuzmite sliku

Ružni prizori danas su viđeni tik uz obalu na splitskoj Rivi. Naime, nakon obilnih kiša i pogoršanja vremena, ponovno je grad podno Marjana obasjalo sunce, no turiste i domaće zgrozilo je nešto što su mogli vidjeti u moru.

Naime, na površini uz obalu moglo se vidjeti smeće, a ‘isplivala’ je i mrtva životinja.

“Ovo je sad turistička atrakcija. Djeca snimaju, a neki od njih su tužni. Željeli bi spasiti jadnu životinju”, kroz šalu govori Splićanin Joško Jaković.

Nije ovo rijedak prizor na splitskoj Rivi. Često leševi mrtvih životinja, posebno štakora i miševa ‘isplivaju’ na površinu ispred obale na najpoznatijoj šetnici u gradu podno Marjana. Grozan je to prizor koji nerijetko ljuti i zgražava Splićane, ali i turiste koji pješače uz Rivu.

“Grozota, ovo se često ponavlja. Kakva je ovo slika, kako možemo bit ponosni na ovakvi Split?”, ogorčeno je komentirala jedna Splićanka koja je željela ostati anonimna, a slično razmišlja i jedan stariji gospodin koji se našao u prolazu na najpoznatijoj šetnici u gradu.

“Ma, ovo vam često viđam ovdje. Baš na ovom mistu. Nemam komentara, užas i sramota! Stalno se ponavlja”, kaže za Dalmaciju Danas.

Mrtve životinje se gotovo uvijek pojavljuju na obali kod Rive nakon obilnih kiša i pogoršanja vremena. Tako je bilo i danas…

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,