Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šojić će se kandidovati za predsjednika Srbije?

Preuzmite sliku

U utrci za predsjednika Srbije mogao bi se naći i nesvakidašnji kandidat koji bi tamošnjim političarima mogao pomrsiti račune.

“Kurir” saznaje da je u pitanju proslavljeni glumac Milan Lane Gutović, ali poznatiji kao Srećko Šojić, zvijezda komedija „Bela lađa“ i „Tesna koža“, koji obraz prodaje za ‘kafućino’ i ‘prasiće’.

Kako za “Kurir” tvrdi izvor blizak Gutoviću, na tu ideju došli su njegovi prijatelji s kojima ide u ribičiju, vođeni uspjehom koji je napravio Ljubiša Preletačević Beli. On je s izmišljenom strankom „Sarmu probo nisi“ na lokalnim izborima u Mladenovcu osvojio 13 mandata. Tako bi Šojić, predsjednik Stranke zdravog razuma i provincijalac koji se mutnim poslovima domogao novca i važnih poslova, mogao stati rame uz rame sa srpskim političarima.

Analitičar Dragomir Anđelković kaže da bi političar koji se ne odriče južnjačkog naglaska i mekih ‘č’ i ‘ć’ možda pobrao čak više glasova od trenutnog predsjednika Tomislava Nikolića. „Imali smo igru sa Šećerovskim, neko je htio izvrnuti ruglu politiku preko njega. Mada, za razliku od Šećerovskog, Gutović je inteligentan i duhovit čovjek i s njim ne bi bio slučaj kao sa Šećerovskim.

Mogao bi dobiti solidan broj glasova, jer bi se rugao politici. Ljudi bi iz inata glasali za njega, nije isključeno i da bi prošao bolje od Nikolića“, prognozira Anđelković. (Kurir)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje