Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Smještaj na Hvaru u sezoni do 11.099 eura po noćenju

Preuzmite sliku

Hvar je i ove godine na mnogim listama top ljetnjih destinacija svijeta, a to se izgleda odrazilo i na cijene.

Ako tražite smještaj na Hvaru za špic sezone (dakle, kraj jula, početak augusta), vjerovatno će vam od Airbnb ponude prvo upasti u oči vila koja se iznajmljuje za nevjerovatnih 11.099 eura po noćenju. Ne, nije greška u pitanju. Ova luks vila je na samoj obali sa privatnom plažom, ima pet spavaćih soba i ogromne terase koje gledaju na more, piše Nova.rs.

Međutim, i ako ovaj nivo luksuza sa sve cijenom uzmemo kao ekstrem, prosjek je 175 eura – u prevodu, teško ćete u tom periodu naći smještaj na Hvaru za manje od sto eura po noćenju.  Tačno toliko je studio za dvoje s pogledom, odmah ispod tvrđave, sa stepenicama koje idu do glavnog trga.

Jeftinije možete proći u Starom gradu – za 70 eura izdaje se apartman za dvoje, izgleda čisto i skockano, ali je u pitanju suteren i u istu prostoriju je spakovana spavaća soba, kuhinja, trpezarija, kupatilo…

Glampovanje je novi trend u Hrvatskoj, a ako želite da ga isprobate na Hvaru – noć u fensi šatoru u predivnoj prirodi uz more za dve osobe je 300 eura. Kuhinju i plažu dijelite. S druge strane, tu je i opcija divljeg kampovanja – za 10 eura po noćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,