Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Slučaj u Hrvatskoj uznemirio javnost: 14-godišnjakinju pokušao odvući u stan, spasili je prijatelji

Preuzmite sliku

Dubrovačka policija jučer je navečer uhapsila starijeg muškarca koji je u svoj stan u naselju Batala pokušao uvući 14-godišnju djevojčicu.

No, prije policije o cijelom incidentu javnost je izvijestila majka djevojčice Ivona M. koja je na Facebooku objavila fotografiju muškarca i upozorila građane na njega, piše Dubrovački dnevnik.

Portal piše kako se cijeli slučaj odigrao jučer između 21 i 22 sata dok su se djeca, inače učenici 1. razreda srednje škole, družila u parku na Batali. U trenutku kada su se dvije djevojčice odvojile od ostalih prišao im je stariji muškarac i jednu od njih pokušao nagovoriti da pođe u njegov stan. Kada ga je odbila, počeo ju je vući i za ruku, no tada su joj u pomoć priskočili prijatelji koji su je obranili. Odmah je pozvana i policija koja je muškarca ubrzo uhitila.

Djeca u šoku

“Moja je kćerka bila u potpunom šoku, tresla se i zamuckivala, jedva je dala iskaz u policiji. U stanju šoka su bili i svi njeni prijatelji. Mene hvata panika šta će se dogoditi ako moja kćerka tu osobu ponovno sretne na ulici, jer je ovo što je sinoć proživjela poput noćne more”, ispričala je majka djevojčice za Dubrovački dnevnik.

Kaže kako je fotografiju osobe koji je napao njenu kćerku objavila kako bi i druge roditelje upozorila na njega jer pretpostavlja da će se, s obzirom na hrvatsko pravosuđe, ubrzo naći na slobodi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje