Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Slučaj u Hrvatskoj: Automobil završio u vodi, ženu pronašli na stablu

Preuzmite sliku

Policajci iz Stanice granične policije Vrgorac i dubrovačko-neretvanske uprave spasili su život ženi koja je tokom posljednjeg vikenda u novembru kada je njen auto završio u vodi u polju Jezero, a spasilačku službu je dočekala na drvetu, navela je splitsko-dalmatinska policija.

U policiji kažu da su im u subotu vrgorački vatrogasci dojavili da ih je nešto poslije pet sati nazvala vozačica i zatražila pomoć nakon što je na nepoznatoj lokaciji vozilom upala u vodu.

“Zadnjeg vikenda u novembru na području Vrgorca odvijala se akcija spašavanja ženske osobe u kojoj su radnici Stanice granične policije Vrgorac preduzeli sve kako bi spasili ženu koja se našla u životnoj opasnosti”, piše policija u uvodu.

“Policijska službenica je iz operativnog dežurstva analizirajući lokaciju i dobijene informacije uputila i dodatne policijske službenike koji su otišli na moguću lokaciju osobe. Policijski službenici su koristeći se svjetlonosnim signalima na vozilu, megafonom, svjetlima na mobilnim telefonima, ulazeći u hladnu vodu pokušali locirati osobu.

Što je nakraju i uspjelo, policijskim službenicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske koji su se takođe uključili u potragu za osobom, a koji su informaciju o lokaciji osobe proslijedili kolegama iz PU splitsko-dalmatinske. Osoba je locirana na stablu, okružena dubokom vodom, na udaljenosti od oko 300 metara nizvodno od mjesta gdje je vozilo upalo u vodu”, dodaje se u saopštenju za javnost, prenosi Index.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,