Subota, 21. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Slučaj koji je šokirao Hrvatsku: Zatvor za roditelje koji su ubili malenu Nikol

Preuzmite sliku

Nikoll Dedić je prije nešto više od godinu dana brutalno pretučena. Djevojčica je na Uskrs 2021. godine preminula u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici, i to od posljedica povreda koje joj je nanijela vlastita mama…

Jučer je završen dokazni postupak i održane su završne riječi na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu u slučaju smrti malene Nikoll Dedić. Presuda roditeljima pročitana je u 10 sati, a cijeli sudski postupak bio je zatvoren za javnost.

Majka malene Nikoll dobila je 13 godina zatvora, a otac 7 godina. Majka nam je prije dolaska na izricanje presude rekla kako joj je svejedno koliku će kaznu zatvora dobiti jer njenog djeteta više nema.

Roditelji su odmah sa suda ispraćeni u zatvor, a tužilac je najavio žalbu na presudu.

Podsjetimo, dvoipolgodišnja Nikoll Dedić iz Nove Gradiške je prije nešto više od godinu dana brutalno pretučena. Djevojčica je na Uskrs 2021. godine preminula u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici, i to od posljedica povreda koje joj je nanijela vlastita mama. Tatu djevojčice tereti se za nasilje u porodici i zanemarivanje dvoje djece, od kojih je jedno Nikoll. Uz to, tek se treba utvrditi stepen odgovornosti djelatnika Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška, za koje je stručno povjerenstvo Ministarstva rada, mirovinskog sistema, porodice i socijalne politike na zahtjev Županijskog državnog tužilaštva utvrdilo da je bilo propusta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,