Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Slovenački nogometni sudija: U Bijeljini nisu bile orgije, nego poslovni ručak

Preuzmite sliku

Policija je prekinula zabavu u zabačenoj vikendici u mjestu Suvo Polje s 35 ljudi, među kojima je bio i poznati nogometni sudac

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je pritvor od mjesec dana za sedmero uhapšenih u Bijelini, u akciji MUP-a Republike Srpske kodnog imena “Kristal”.

Među njima je i srpska starleta Tijana Maksimović poznatija kao Tijana Ajfon, a sumnja se na kazneno djelo udruživanja radi činjenja kaznenih djela međunarodnog vrbovanja zbog prostitucije, krijumčarenja ljudi, konzumacije opojnih droga i neovlaštenog držanja oružja i streljiva.

Policija je prekinula zabavu u zabačenoj vikendici u mjestu Suvo Polje s 35 ljudi, među kojima je bio i poznati nogometni sudac, Slovenac Slavko Vinčić (40). Na licu mjesta našli su deset pištolja, 14 paketića kokaina, tri pancirke, mobitele, laptope i 20.000 KM.

Vinčić je u intervjuu za slovenski list Večer ponudio svoju verziju priče.

– Slučajno sam se našao na tom ranču. Imam svoju firmu  i bio sam u Bosni i Hercegovini na poslovnom sastanku. Prihvatio sam poziv na ručak i to se pokazalo kao moja najveća greška. Žalim – rekao je i dodao:

– Sjedio sam za stolom s društvom, odjednom je došla policija i dogodilo se što se dogodilo. Nemam nikakve veze sa grupom koja je uhapšena i privedena, a tako ni moji poslovni partneri.

Teško mu je, ali objasnio je da nema veze s uhapšenima.

– Da, stvarno su nas odveli u policiju i ispitali kao svjedoke. Kad se ispostavilo da ih ni ne poznajemo, mogli smo ići. Došao sam kući u noći na petak. Noćna mora, šta da kažem. Prolazim kroz jako teško vrijeme, želim se naspavati, želim mir i privatnost.

– Cijeli događaj prikazan je previše dramatično. Mi nismo imali ništa s tim. Nije bilo orgija, nisam vidio nikakvo oružje. Sjedili smo kao društvo kad je policija, oko 8 navečer, uletjela. Kad prevrtim film, kao da sanjam – kazao je Vinčić za 24ur.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,