Petak, 21. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Slavonac osuđen jer je pjevao “bezobrazni” bećarac policajki

Preuzmite sliku

Branimir Čolaković proglašen je krivim zbog pjevanja bećarca policajki i morat će platiti 2 hiljade kuna kazne.

Čolaković je član HKUD-a Valpovo, a optužen je da je na Ljetu valpovačkom 2015. godine bećarcem omalovažavao i diskriminirao policijsku službenicu.

Prije tri godine Čolaković je oslobođen optužbi, ali suđenje se ovih dana ponavlja jer je na sudu prihvaćena žalba Policijske uprave osječko-baranjske, odnosno Policijske stanice Belišće na oslobađajuću presudu zbog “pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja”.

Čolaković je, naime, prije gotovo tri i po godine zaradio prekršajnu prijavu zbog pjevanja bećarca na manifestaciji Ljeto valpovačko. Konkretno, problematičan je bio stih upućen policajki: “Mala moja, ti u plavoj bluzi, dođi bliže pa mi se nag*zi.”

Prije nekoliko dana je na Prekršajnom sudu u Valpovu održano ročište na ponovljenom suđenju Čolakoviću, koji je optužen po Zakonu o ravnopravnosti spolova i prijeti mu nezanemariva novčana kazna.

Ovaj slučaj izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama. Mnogi smatraju da su bećarci zabavni i duhoviti, dok drugi ističu da se radi o očitom primjeru vrijeđanja službene osobe, prenosi Index.hr. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,