Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Skinuo masku u trgovini u Zagrebu, prijetio zaštitaru pa se vratio s bombom

Preuzmite sliku

Zagrebačka policija uhapsila je muškarca koji je u trgovini u trgovačkom centru u Ilici skinuo masku i suprotstavio se zaštitaru prijeteći mu povređivanjem, a nakon što ga je zaštitar izbacio, vratio se u trgovinu s bombom.

Incident se dogodio u petak oko 17:30 kad je osumnjičeni 37-godišnjak u društvu s još jednim muškarcem došao u trgovinu gdje je na odjelu svježih proizvoda ničim izazvan skinuo zaštitnu masku.

Kad ga je zaštitar upozorio, osumnjičeni mu se verbalno suprotstavio, pokušavajući isprovocirati i fizički sukob, a pritom ga je vrijeđao i prijetio mu da će ga povrijediti, saopštila je zagrebačka policija.

Zaštitar ga je potom udaljio iz trgovine i o događaju obavijestio policiju, ali se osumnjičeni ubrzo vratio u trgovinu i prišao zaštitaru kojemu je ponovno zaprijetio držeći ruku ispod jakne.

No, zaštitar ga je fizički svladao i spustio na pod nakon čega je na podu uočio ručnu bombu koju je osumnjičeni imao kod sebe.

Osumnjičenog koji je uz prijavu državnom tužilaštvu završio u policijskom pritvoru terete za prisilu prema zaštitaru i nedozvoljeno posjedovanje eksplozivnih tvari. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,