Subota, 13. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sirena za uzbunu u Kosovskoj Mitrovici, okupljanje građana u selu Rudare

Preuzmite sliku

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice oglasila se sirena za uzbunu, javlja reporterka N1. Kako javljaju čitaoci sa sjevera Kosova, građani se okupljaju kod krsta u selu Rudare u opštini Zvečan.

Portal Kossev je objavio da je zvuk sirene je veoma intenzivan, da su mnogi građani su uspaničeni, a posebno ljudi sa malom djecom koji su se zatekli na ulici.

Zamjenik komandira Kosovske policije za region Sjever Besim Hoti trenutno nema saznanja da se bilo šta dešava u sjevernom dijelu grada, osim sirene koju i sam čuje, prenosi ovaj portal.

U međuvremenu, sireni u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice pridružile su se i druge, uključujući i jednu na krovu automobila koji je velikom brzinom projurio iz pravca Zvečana ka centru grada, javlja reporterka N1. Vidljivo je kretanje i vozila Hitne pomoći sa takođe uključenim sirenama.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nikada nije bila u kompleksnijoj i težoj situaciji u vezi sa Kosovom, nego što je danas.

Najavio je da vlasti u Prištini od večeras u ponoć planiraju da na administrativnim prelazima zaustave sve one koji imaju srpske lične karte. Vučić je zamolio Albance, međunarodnu zajednicu i Srbe sa Kosova da sačuvaju mir.

„Ne budu li htjeli da sačuvaju mir, ja vam saopštavam – Srbija će pobijediti“, poručio je Vučić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje