Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sina ostavio u autu, prijeti mu od 3 do 15 godina zatvora: ‘Bili su predivna porodica, jako brižni’

Preuzmite sliku

Otac (34) zaradio je krivičnu prijavu nakon što je cijeli dan ostavio sina u autu. Utvrđeno je da je neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost i time prouzročio njegovu smrt.

Činili su mi se kao predivna porodica. Često sam ih viđao zajedno u gradu, uvijek su se smijali i bili brižni prema tom dječaku, rekao je sagovornik iz Knina za 24sata koji je htio ostati anoniman.

I njega je, baš kao i sve ostale, pogodila smrt dječaka (5). Podsjetimo, dječak je čitav dan bio u zaključanom automobilu i sumnja se kako je preminuo uslijed vrućine i nedostatka zraka, a otac je, tek nakon 15 sati, shvatio da je sin u autu, nakon što ga majka nije našla u vrtiću.

Otac (34) na kraju je zaradio krivičnu prijavu. Utvrđeno je da je neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost i time prouzročio njegovu smrt. Advokat kojeg su kontaktirali tvrdi da je propisana kazna zatvora u ovakvom slučaju od tri do 15 godina.

Vezano | Šibenska policija: ‘Otac djeteta je neodgovornim ponašanjem prouzrokovao njegovu smrt’  

– Kolika će kazna biti u konačnici, ovisi o olakotnim i otegotnim okolnostima. Igrat će ulogu to na koji je način tačno došlo do nesreće, je li otac bio ranije osuđivan, a i psihijatri će vjerojatno tu morati odigrati ulogu i utvrditi pod kakvim je to bio stresom da je zaboravio na dijete i slično – rekao je advokat Mario Medak.

U Kninu su zbog velike tragedije proglasili Dan žalosti.

– Atmosfera je jeziva. Sve je otkazano, sva događanja i koncerti, nitko nema volje nizašto, baš nas je pogodilo ovo. U Kninu živim cijeli život i ne pamtim ovakvu tragediju – dodao je sagovornik.

Kao što smo već izvijestili, u utorak, dok je otac vozio sina prema vrtiću, na mobitel je dobio poziv da se hitno javi u kasarnu, u kojoj inače radi. Odmah se odazvao i krenuo tamo. Parkirao se i otišao, a dječak je ostao u autu i vjerojatno zaspao. Otac je tek popodne, nakon poziva supruge, otrčao do auta i zatekao sina bez svijesti.

Specijalistica porodične medicine, dr. Tanja Pekez Pavliško, ne ulazeći u konkretan slučaj, objasnila je kako dolazi do smrti od toplotnog udara.

– Kad temperatura tijela dosegne u pregrijanom prostoru 41,6 stepeni, dolazi do potpunog kraha organizma. Počinju zakazivati svi vitalni organi i dolazi do poremećaja koagulacije. Osoba prvo osjeća malaksalost, ali mogući su i psihički poremećaji poput uznemirenosti. Na kraju dolazi do gubitka svijesti i smrti. Kod djece i starijih ljudi cijeli proces nastupa dva do tri puta brže nego kod ostalih – kaže dr. Pekez Pavliško.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,