Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šibenska policija i građani u moru pronašli oko 100 kilograma marihuane

Preuzmite sliku

Oko stotinu kilograma marihuane doplutalo je tokom nedjelje i ponedjeljka u more murterskog akvatorija, potvrdili su šibensko-kninskoj policiji.

Na dio te marihuane naletjela je šibenska pomorska policija, a drugi dio prijavili su građani.

“Pronađenu biljnu materiju za koju smo preliminarno utvrdili da je riječ o marihuani poslat ćemo u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu i o nalazu smo izvijestili Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku”, kazali su u policiji, prenosi Fena.

Kako se neslužbeno doznaje, u pakete s marihuanom ušlo je vode, pa je pitanje kolika je prava težina pronađene trave koja se nekidan pojavila i u dubrovačkom akvatoriju gdje je policija izvijestila o pronalasku 267 kilograma te biljke.

Inače, ovo nije prvi put da su paketi s travom doplutali do šibenskih otoka. Još 2013. godine na Žirju i Kapriju pronađene su izgubljene pošiljke marihuane. Prvo je na Kapriju pronađeno oko 60 kilograma te zabranjene biljke, kvalitetno zapakirane da ne propušta more, da bi samo desetak dana poslije paket s oko 40 kilograma doplivao i do Žirja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,