Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Severe Weather upozorava: BiH će pogoditi tornado!

Preuzmite sliku

Istaknuti dijelovi koji bi najjače mogli biti pogođeni nevremenom su jug Bosne i Hercegovine te Hrvatske, jugozapad Srbije, Kosovo, Crna Gora, Albanija te sjeverozapad Sjeverne Makedonije.

Evropski servis Severe Weather objavio se kako se u četvrtak očekuje veliko nevrijeme širom Balkana, moguća su i tornada.

Kako najavljuju, trenutni toplotni val koji je pogodio jugoistok Evrope i Tursku trebao bi završiti s velikim olujnim nevremenima popraćenim ekstremno nestabilnim zračnim masama.

Nevrijeme bi prvo trebalo pogoditi zapadni Balkan, nakon čeg će krenuti prema Rumunjskoj, Bugarskoj i Moldaviji u kasnim poslijepodnevnim satima, a Severe Weather objavio je i mapu u kojoj se očekuje najveća opasnost od snažnih tornada.

  • Istaknuti dijelovi koji bi najjače mogli biti pogođeni nevremenom su jug Bosne i Hercegovine te Hrvatske, jugozapad Srbije, Kosovo, Crna Gora, Albanija te sjeverozapad Sjeverne Makedonije.

    Zapadna Hrvatska u također u riziku, kao i zapad Slovenije te veći dijelovi Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije. (Vijesti.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje