Subota, 3. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šetnja na visini od 1.228 metara: Otvoreno stakleno “nebesko šetalište” iznad Makarske

Preuzmite sliku

Na planini Biokovo iznad Makarske jučer je otvoren vidikovac “Nebeska šetnica-Skywalk na Biokovu”, ogromna staklena platforma smještena preko ruba biokovske litice. Ovaj objekat je otvorio premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Izgradnja ovog vidikovca trajala je godinu, a “nebeska šetnica” je koštala osam miliona kuna.

Dio je to projekta ”Novi Adrion – promicanje održivog korištenja prirodne baštine Parka prirode Biokovo” koji se finansira iz sredstava Evropskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost navedenog projekta iznosi 31 milion kuna.

  • Izgradnja vidikovca izvan litice sa staklenom plohom za hodanje na visini od 1.228 metara je najsloženiji i najupečatljiviji dio ovog EU projekta i njome istovremeno može šetati 30 ljudi uz maksimalno zadržavanje pet minuta.

    “Ovo je moderan i sjajan projekt koji će sigurno biti nova atrakcija u Makarskoj, u kojoj sam, praktično, nakon rođenja u Zagrebu odrastao i gledao Biokovo odozdo, a sada ćemo svi zajedno imati ovo nevjerovatno iskustvo Skywalka koji je fascinantan arhitektonski projekt i imamo priliku s Biokova vidjeti kako izgledaju otoci pred nama”, kazao je Plenković prenosi hrvatski mediji.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje