Ponedjeljak, 20. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Šerif se vratio Atifi koja je rodila dijete u šezdesetoj

Preuzmite sliku

Muž najstarije porodilje u Srbije Atife Nokić (60), Šerif ovih dana se predomislio i riješio je da prizna Alinu koju je ova hrabra žena rodila prije nešto više od mjesec dana i to iz petog pokušaja vantjelesne oplodnje.

On je ranije najavljivao da zbog bolesti i starosti, ali i pritisaka rođaka, kao i konstantnog prebacivanja okoline, neće priznati djevojčicu jer joj nije biološki otac, ali se ipak pokolebao, piše Blic.rs.

“Vjerujte, nije mi bilo lako. Trpio sam pritiske okoline, ali i porodice i djece iz prvog braka koja žive u Turskoj. Ipak, pričao sam sa Atifom i riješio da ostanem i budem joj podrška, kao što sam bio i do sad, pogotovo tokom trudnoće. Daću sve od sebe i da brinem o Alini, borićemo se, iako mi je zdravlje narušeno”, poručio je Šerif.

Ostanak muža i njegova odluka da maloj Alini da svoje prezime Nokić, obradovali su Atifu. Međutim, kaže da su brojne brige ostale.

“U poslednjih mjesec dana, zvao me je veliki broj ljudi, čestitali na hrabrosti, pomogli koliko su mogli. Uplaćeno mi je oko 90.000 dinara, a i lokalna samouprava Novog Pazara je obećela da će nas pomoći sa još 100.000 dinara”, ohrabrena je Atifa.

Međutim, uskoro će sa Šerifom i Alinom morati da potraži novi smještaj, jer sadašnji nije adekvatan za život bebe.

“Ovaj plaćamo 80 eura, ali ćemo do septembra morati da nađemo novi stan, veći i sa boljim grijanjem kako mi se Alina ne bi prehladila ili razboljela. Zato će nam biti potrebno više novca, a oboje smo trenutno bez primanja” ističe Atifa.

Alina je prije pet dana ušla u drugi mjesec i, prema riječima Atife, lijepo napreduje.

“Bila je malo nervozna kada je primila vakcinu, ali se smirila. Zdrava je, lijepo napreduje i svakog dana je sve veća i ljepša”,  osmjehuje se najstarija porodilja u Srbiji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje