Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sergej Trifunović: Silovatelj poput Mike sjedi s Vučićem i svi ćute

Preuzmite sliku

Glumac Sergej Trifunović pružio je podršku mladoj glumici Mileni Radulović i ostalim koleginicama koje su optužile profesora glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad njima.

On smatra da su djevojke ohrabrile i druge žrtve, kojih je danas mnogo, da konačno progovore o nasilju bez imalo stida i srama. Međutim, Trifunović ističe da Aleksić nije i jedini kome treba suditi, te da se slične stvari, kao u njegovoj školi glume, dešavaju i u drugim sferama društva koja su usko povezana sa srpskim funkcionerima.

“Ovdje nije u pitanju samo Mika Aleksić ili šta uraditi samo sa njegovom glavom. Šta je takođe sa Simom Spasićem, čovjekom koji je silovao svoju ženu i ošišao je nožem, a potom se na suđenju pojavio u majici na kojoj stoji natpis ‘Nije silovanje ako ti je žena’?! I takav čovjek onda stoji rame uz rame sa predsjednikom države”, ističe Sergej za Nova.rs, potom se osvrćući i na ostale političke moćnike.

“Kroz istu čaršiju, godinama provejavaju glasine o ‘bunga-bunga’ žurkama koje u spa-centru ‘Cezar’, u vlasništvu Dragana Simovića, Dačićevog savjetnika, organizuju ljudi sa političkog vrha. Iste takve glasine kolaju o klubu ‘Tigar’ u Jagodini, u vlasništvu Dragana Markovića zvanog Palma”, kaže Sergej i podvlači da je svim srcem uz Milenu Radulović i Ivu Ilinčić.

“Ono što bi sada, kad se lavina već pokrenula, bilo najučinkovitije jeste da ove hrabre mlade žene motivišu i druge djevojke koje su zloupotrebljene i koje ćute zbog moći, imena i položaja svojih zlostavljača. Jer, ima među njima još Iva i Milena. Njih dve i ostale djevojke koje su stisle petlju da progovore, trebalo bi da dopru do njih i ohrabre ih da dostojanstveno progovore jer onda zaista nisu same. Djevojčice koje nisu dio javnog života razmišljaju: ‘Lako je njima, one su glumice, a ko će mene da zaštiti i kome ja da se obratim’. O tome se radi. I to jeste najveći problem. Gomila djevojčica koje su bile zlostavljane, ćute negdje u Pirotu, Nišu, Jagodini, drugim gradovima i selima. Zbog njih bi Iva, Milena i ostale djevojke trebale da se javno založe i da objasne i tim djevojčicama da nisu same”, zaključio je Trifunović.

Milena Radulović, jedna od žrtvi profesora glume Miroslava Mike Aleksića, koji se sumnjiči za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad nekoliko djevojaka, stigla je danas nešto prije 11 sati na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Miroslav Mika Aleksić je saslušan u ponedjeljak u Višem javnom tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje